Lønn som en motivasjonsfaktor i ansettelsesprosessen?

Lønn som en motivasjonsfaktor i ansettelsesprosessen?

ANNONSE: INNHOLDET ER PRODUSERT AV ADRESSEAVISENS ANNONSEAVDELING
Saken er skrevet av: Anders Berggren, Leder forretningsutvikling og produkt

Er lønn en bærekraftig motivasjonsfaktor i forbindelse med en rekrutteringsprosess?

Basert på egne erfaringer vil jeg si at lønn som en bærende «motivasjonsfaktor» er av lav verdi for virksomheten. Jeg ville aldri satset på en kandidat der lønn er den bærende «motivasjonsfaktoren». Og, ja -jeg har forsøkt dette også.

Den amerikanske psykologen Frederick Herzberg skiller i sine teorier mellom motivasjonsfaktor og hygienefaktorer.

En hygienefaktor vil ikke kunne skape ekte motivasjon. En manglende hygienefaktor vil derimot kunne skape misnøye. .Lønn hører hjemme på listen over hygienefaktorer. Lønn er noe som må være tilstede, men det er ikke en ekte «motivasjonsfaktor».

I en ansettelsesprosess bør det alltid ligge en høy grad av indre/ekte motivasjon for arbeidsoppgavene. Det er eksempel på en ekte motivasjonsfaktor.

Lønn kan før øvrig spille en svært viktig rolle i en ansettelsesprosess. Hvis en potensiell kandidat står ovenfor et valg mellom 2 spennende jobber vil lønn ofte bekke en kandidat i favør av det beste tilbudet. En hygienefaktor, som lønn kan også være viktig for å beholde eksisterende ansatte.
Det hører også til sjeldenhetene at noen forlater sin stilling til fordel for en jobb med dårligere lønn.

Andre hygienefaktorer, som kan være med på å bekke en kandidat i din favør er pensjonsordning, forsikring og frynsegoder. På samme måte som med ordinær lønn bør ikke dette være de bærende «motivasjonsfaktorene»hos en kandidat. Det vil som regel være en kortvarig glede både for arbeidstaker og virksomheten.

Ved å tiltrekke deg kandidater med høy grad av ekte motivasjon vil du berede grunnen for en vellykket ansettelsesprosess.

I Adresseavisen har vi lang erfaring med rekrutteringskampanjer og employer branding. Ta kontakt for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg å tiltrekke kandidater med ekte motivasjon. Vi hjelper deg med annonsering uavhengig av geografisk nedslagsfelt.

Et første møte med oss er alltid uten kostnad og helt uforpliktende. Vi garanterer uansett utfall at du vil ha fått ny innsikt og gjort deg refleksjoner, som kan hjelpe deg i et videre arbeid med rekruttering. Helt uavhengig av om du velger å gå videre med oss som leverandør.

Ønsker du å lære mer om stillingsannonser og employer branding? Les mer om tematikken her.

INNHOLDET ER PRODUSERT AV ADRESSEAVISENS ANNONSEAVDELING
Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Adresseavisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post